MApN cere penalităţi de 8,5 milioane euro de la General Dynamics

Ministerul Apărării Naţionale, prin compania naţională Romtehnica, solicită penalităţi din partea producătorului de transportoare Piranha V pentru întârzierea înregistrată în livrarea blindatelor contractate în ianuarie 2018. Potrivit redactorului nostru Radu Dobriţoiu, întârzierea a fost provocată într-o primă etapă de neîndeplinirea condiţiilor de omologare pentru turela Elbita transportorului şi, într-o nouă etapă de neîndeplinirea unor cerinţe de intergarea a sistemului informatic al blindatului.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Leş speră să nu se ajungă la rezilierea contractului pentru că avansul plătit pentru transportoare este destul de mare şi Armata României are nevoie de aceste transportoare blindate.

Ministrul apărării naţâionale Gabriel Leş a confirmat astăzi, pentru Radio România Actualităţi, că Romtehnica a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro pentru producătorul General Dynamics.

Amintim că România a achiţionat cu aproximativ 900 de milioane de euro 227 de transportoare blindate Piranha V, din care 221 ar fi urmat să fie ansamblate la Uzina Mecanică Bucureşti.

De același autor

Related Articles