Mandatele aleșilor locali s-ar putea prelungi până la 1 noiembrie

Comisia juridică din Senat a aprobat un proiect de lege iniţiat de PSD, PNL și ALDE, potrivit căruia mandatele aleșilor locali se prelungesc până la 1 noiembrie.

Documentul prevede că data alegerilor locale se stabilește prin legea organică, cu 60 de zile înaintea scrutinului. Dezbaterea și votul inițiativei legislative sunt programate mâine, în plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată. Între timp, apar semne că partidele încearcă să ajungă la un consens în privința datei scrutinului.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD: În principiu, și noi suntem de acord cu data de 27 septembrie. Avem o singură problemă, că nu mai înțelegem mesajele venite de la Guvern. Se cere o prelungire cu 30 de zile, asta înseamnă până pe 15 iulie. Dacă ne uităm la calendar, deja intrăm în perioada de strângere de semnături.

În privința instituției, Parlament sau Guvern, care trebuie să stabilească data scrutinului, liderul social-democrat Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, spune că așteaptă, pentru lămuriri, motivarea Curții Constituționale.

CCR a decis recent că instituțiile statului trebuie să colaboreze pentru a hotărî când vor avea loc alegerile. RRA

De același autor

Related Articles