MAI: 161 de şoferi au rămas fără permise de conducere, după ce au fost prinşi că au consumat alcool şi droguri

140 de şoferi au rămas fără permise de conducere, după ce au fost prinşi sâmbătă de poliţiştii rutieri conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, iar alţi 21 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, informează MAI.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au intensificat acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi au reţinut în total 801 permise de conducere, din care 140 pentru consum de alcool şi 21 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

De asemenea, poliţiştii rutieri au retras 279 de certificate de înmatriculare.

În acelaşi interval, structurile MAI au intervenit la 3.816 evenimente, 2.485 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice şi 1.331, situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 741 de posibile infracţiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 18 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 180 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 183 de fapte penale.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.778 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.105) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 47 pentru stingerea de incendii şi 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

De asemenea, poliţiştii au salvat o persoană cu intenţii suicidale.

Cele mai citite

Related Articles