Luna septembrie a redeschis apetitul românilor pentru schimbarea jobului

Aproape un milion de aplicări au fost înregistrate în ultima lună, cu 10% mai mult decât în luna precedentă. Doar 13,7% dintre aplicări mai merg către joburile remote.

Tot mai mulţi români sunt interesaţi de joburile disponibile pe piaţa muncii, după o primă jumătate de an în care angajatorii au întâmpinat dificultăţi reale în a ocupa poziţiile libere din companii. Ultima lună a adus o creştere importantă a dinamicii aplicărilor, atenţia candidaţilor fiind îndreptată aproape exclusiv către locurile de muncă din România. Aproximativ 1 milion de aplicări au fost înregistrate în această perioadă, iar luna septembrie anunţă noi creşteri din acest punct de vedere, în condiţiile în care primele 7 zile ale lunii au adus 200.000 de aplicări noi.

La finalul primului semestru, spuneam că 2022 a fost anul în care, procentual, creşterea numărului de joburi noi a depăşit evoluţia aplicărilor. Acum, însă, vedem că ambii indicatori punctează evoluţii similare. Fie că au înţeles că e un moment bun să te angajezi, fie ca sunt nevoiţi să-şi schimbe jobul, românii sunt tot mai activi şi foarte atenţi la opţiunile pe care le au în piaţă. Va fi o toamnă foarte interesantă şi ne aşteptăm ca, până la finalul anului, să vedem din nou cifre record în materie de aplicări„, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.
84,6% dintre aplicări au vizat locurile de muncă din România care nu aveau specificaţia „remote”, 13,7% au fost direcţionate exclusiv către joburile ce pot fi făcute de acasă şi doar 1,7% pentru străinătate. „2020 a fost anul în care a scăzut masiv interesul românilor pentru a lucra în afara ţării. Deşi vedem cifre mai mari decât acum doi ani, în continuare există o reţinere în a aplica pentru un job peste hotare. Dacă în 2020 românii nu mai voiau să plece din cauza temerilor generate de pandemie, acum nu mai vor să plece pentru că piaţa este suficient de ofertantă la nivel local„, adaugă Bogdan Badea. Germania, Olanda, Franţa şi Belgia sunt ţările în care vor să lucreze cei mai mulţi dintre români.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro oferă clienţilor săi cea mai relevantă bază de candidaţi, pe care o pune la dispoziţie prin metode eficiente, utilizând canale de media personale şi cunoştinţe avansate de Performance Marketing şi campanii de Employer Branding, precum şi tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 4,8+ milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună şi 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

De același autor

Related Articles