Premierul Ludovic Orban a dat asigurări în plenul Camerei Deputaților că în bugetul pentru anul viitor pregătit de PNL nu se regăsesc creșteri de taxe și impozite. El a explicat că, potrivit legii, în an electoral, actualul Guvern nu are obligația de a depune proiectul legii bugetului pentru anul viitor, dar Executivul îl pregătește deja. 

Ludovic Orban: În construcţia bugetară pe care o pregătim, nu vom crește taxele și impozitele. Orice creștere de venituri pe care o vom include va avea la bază creșterea economică, o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, pe baza unei eficientizări a activității ANAF, digitalizării activității de colectare a taxelor și impozitelor, de asemenea pe baza lovirii evaziunii fiscale, acolo unde ea există. 

În schimb, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că grupul parlamentar al social- democraților l-a invitat pe premierul Ludovic Orban în Parlament pentru a explica de ce guvernul pe care îl conduce i-a lăsat pe români pe cont propriu în fața pandemiei. Deși în fața parlamentarilor, premierul Ludovic Orban a susținut că în viitorul buget nu se regăsesc creșteri de taxe și impozite, liderul PSD, Marcel Ciolacu, cred contrariul. 

Marcel Ciolacu: Dacă rămân la guvernare, vor mări TVA-ul și vor vinde tot ce a mai rămas de preț în patrimoniul statului, toate companiile românești profitabile. Vor face singurul lucru pe care îl știu: să taie salariile şi să facă concedieri.