Lista miniştrilor PNL

PNL a validat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Nicolae Ciucă. Potrivit documentului validat în BPN, PNL va avea opt miniştri în Cabinetul Ciucă, şi niciun vicepremier, în condiţiile în care partidul a dat prim-ministrul.

Un nume nou a apărut pe lista de miniştri ai Partidului Social Democrat. Este vorba despre Marius Humelnicu, senator PSD de Galaţi, care ar urma să preia portofoliul de la Economie. PSD a validat lista miniştrilor, care va fi depusă marţi în Parlament. Lista miniştrilor a fost prezentată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a adăugat că social-democraţii au decis să pună capăt crizei politice.

Votul din conducerea PNL a fost unul criticat de mulţi liberali. Ludovic Orban a atras atenţia că 17 lideri au lipsit la şedinţa BPN, însă Florin Cîţu, preşedintele PNL, le-a reproşat că, prin absenţă, nu şi-au exprimat opţiunea.

Lista miniştrilor PNL, validată de BPN:

Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul de Interne – Lucian Bode

Ministerul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu

Ministerul Energiei – Virgil Popescu

Ministerul Justiţiei – Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu

Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului şi Turismului – Daniel Cadariu

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Florin Roman

Cabinetul Ciucă urmează să fie depus în Parlament marţi, iar miercuri vor fi audiaţi miniştrii în comisiile de specialitate.

Votul de învestire va fi joi, în plenul comun al Parlamentului.

Sursa News.ro

De același autor

Related Articles