Ligia Deca, noul ministru al Educației

UPDATE

Administraţia Prezidenţială a transmis într-un comunicat de presă că preşedintele Klaus Iohannis a semnat azi decretele prin care o eliberează pe Ligia Deca din funcţia de consilier prezidenţial, şi, respectiv, o numeşte în funcţia de ministru al Educaţiei.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Consilierul prezidențial Ligia Deca a fost votată luni de conducerea PNL ca propunere pentru Ministerul Educației.

Liderii PNL s-au reunit luni în ședința Biroului Politic Național (BMP) pentru a propune un ministru al Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu, forțată de premierul Nicolae Ciucă după scandalul de plagiat.

În BPN au fost 61 de voturi pentru Ligia Deca și două abțineri.

Potrivit Edupedu.ro, Ligia Deca este consilier al lui Klaus Iohannis încă din primul mandat al președintelui și este cea care a coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul România educată, criticat pentru ambiguitatea soluțiilor propuse. Deca este lector universitar la SNSPA, unde predă Studii europene. Are un doctorat în științe politice obținut în 2016 la Universitatea din Luxemburg.

A fost expert în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovarii (UEFISCDI) și coordonatorul Secretariatului Bologna, precum și președintele Uniunii Studenților din Europa și al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Deca a absolvit Facultatea de Navigație și Transport Naval din Constanța.

De același autor

Related Articles