Lia Olguţa Vasilescu: Ne retragem demisiile şi vom asigura interimatul la conducerea ministerelor

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că este foarte probabil ca foştii miniştri din Guvernul Grindeanu să-şi retragă demisiile şi să asigure interimatul până la numirea noului guvern.

Olguţa Vasilescu a menţionat că activitatea unor ministere s-a blocat după demisia miniştrilor, întrucât unii nu şi-au delegat sarcinile, iar alţii nu au mai avut cui să le delege, deoarece secretarii de stat au fost ‘executaţi’.

‘Mâine voi merge la serviciu. (…) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (…) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, la mine (la Ministerul Muncii – n.r.) nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (…), nu mai are nimeni drept de semnătură. (…) Cine să semneze, portarul, pentru fonduri? (…) Toţi miniştrii suntem conştienţi (…) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern’, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

De altfel, a mai spus aceasta, demisiile miniştrilor ‘nu au devenit operaţionale’, deoarece preşedintele Iohannis nu a emis un decret în acest sens, probabil pentru că ‘nu a vrut să arunce cu totul România în aer’.

Lia Olguţa Vasilescu a susţinut că în calitate de ministru al Muncii şi-a îndeplinit măsurile prevăzute de programul de guvernare, prin urmare, se aşteaptă să îşi reia funcţia un noul cabinet.

În opinia ei, o parte dintre miniştri nu şi-au îndeplinit obiectivele pentru că au fost blocaţi de fostul premier, dar au fost şi miniştri care ‘nu au performat’,scrie Agerpres.ro

sursa foto:cotidianul.ro

De același autor

Related Articles