Legea concurenței se modifică

bogdan_chiritoiu_la_birou

Persoanele fizice vor fi încurajate şi recompensate să denunţe companiile care încalcă Legea concurenţei.

Un proiect de act normativ pe această temă urmează să fie lansat anul viitor, anunţă preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

El precizează că o altă modificare a legii concurenţei va da posibilitatea firmelor care vor recunoaşte că au încălcat legislaţia să fie scutite de o parte din amendă.

„Noi vrem să completăm cu posibilitatea persoanelor fizice de a furniza elemente care să stea la baza declanşării investigaţiilor noastre şi în acelaşi timp, partea de rezolvare mai rapidă a cazurilor importante.

„Noi avem un mecanism acum cu care recompensăm companiile care se recunosc vinovate şi în consecinţă, nu mai atacă în instanţă deciziile noastre, dar mecanismul ăsta poate să fie îmbunătăţit şi sunt cazuri recente, alte state au adoptat mecanisme care mi se par mai inteligente decât cel pe care îl avem noi în instanţă”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a mai anunţat că în curând va fi finalizată investigaţia privind posibile practici anti-concurenţiale ale anumitor lanţuri de magazine, iar până la începutul anului viitor va fi gata şi cea legată de licitaţiile publice suspecte în cazul achiziţiei de produse lactate în Programul „Cornul şi laptele”.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles