La doi ani după ce a fost incendiată, o biserică din Israel a fost redeschisă

O faimoasă biserică din secolul al IV-lea, situată în nordul Israelului, a fost redeschisă oficial duminică, la aproape doi ani după ce a fost incendiată de doi extremişti evrei.

Lăcaşul de cult romano-catolic ”Biserica Înmulţirii Pâinilor şi a Peştilor”, amplasat în orăşelul israelian Tabgha, pe malul nord-vestic al Mării Galileii, este o destinaţie majoră pentru turiştii şi pelerinii creştini.

Doi extremişti evrei au fost puşi sub acuzare în iulie 2015, la o lună după incendierea bisericii, al cărei atrium a fost puternic deteriorat.

Biserica este ridicată pe locul unde se crede că Iisus a înfăptuit un miracol, hrănind 5.000 de oameni cu cinci pâini şi doi peşti, iar podeaua sa conţine un mozaic care aminteşte de acest moment.

Israelul a contribuit cu circa 394.000 de dolari la reconstrucţie, însă suma a fost mai mică decât s-a speraţ a declarat Heinz Thiel, secretarul general al Asociaţiei Germane din Ţara Sfântă, în proprietatea căreia se află biserica. „După aproximativ opt luni de renovări, atriumul şi intrarea în biserică sunt în sfârşit accesibile din nou vizitatorilor din întreaga lume”, a precizat Thiel.

 

sursa: agerpres.ro