Președintele României Klaus Iohannis împreună cu Primul Ministru Sorin Grindeanu, s-au întâlnit pentru a dezbate două probleme care s-au infiripat in mintea românului: Stop Defrișărilor și Stop vânzarii pământului către străini.

Sorin Grindeanu: ”Am ajuns la un numitor comun cu domnul președinte și cred că aceste două probleme vor fi rozolvate cât mai repede. Avem cele mai virgine păduri din europa și trebuie să prețuim ce ne-a dat natura. Problema cu vânzarea pământului către străini este intr-adevăr o problemă foarte mare, însă nu imposibil de rezolvat! Vom lua legătura cu toate companiile străine care au terenuri cumpărate în țara noastră și le vom expune solutiile.

Aceștia susțin că în România nu mai există păduri și că trebuie să ne aliniem țărilor dezvoltate și să începem să conservăm pădurile existente. Președintele României a promis că în decurs de 2 ani se vor planta zeci de mii de hectare de pădure care au fost șterse de către compania Schweighofer.

Klaus Iohannis: ”Este normal să începem să conservăm pădurile și să ne protejăm parcul național. Aceste măsuri au fost luate și de către Germania, Franța, Anglia și Austria. Trebuie să încetăm distrugerea mediului înconjurător! Bucureștenii vor avea bucuria ca de la primavară să înceapă plantarea Deltei București cu ajutorul doamnei primar Gabriela Firea! Aceste probleme le-am observat si in mesajele celor din piața Victoriei. Trebuie să ascultăm și ce spune societatea civilă. Așa că aceaste două probleme, defrișarea codrilor și vânzarea pământului trebuie sa înceteze!

Sursa: cyd.ro