K. Iohannis, prezent la cea mai mare întâlnire a saşilor, la Sibiu

Peste 12 mii de saşi sunt în aceste zile la Sibiu. Este cea mai mare întâlnire a saşilor organizată în România după Revoluţie. La parada şi la adunarea de astăzi a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, care este membru al comunităţii germane.

La marea reuniune a saşilor de aici, de la Sibiu au venit saşi din Austria, Germania şi chiar de peste ocean, din SUA alaturi de reprezentanţi ai comunităţilor săseşti care încă mai trăiesc în România. Foarte mulţi dintre ei şi-au îmbrăcat portul popular săsesc şi au participaţ în ciuda celor peste 30 de grade, la o paradă prin centrul oraşului Sibiu.

La întoarcere în Piaţa Mare a oraşului a avut loc o festivitate unde preşedintele Klaus Iohannis a fost primit cu ropote de aplauze, iar pe tot parcursul discursului său a primit aceste aplauze.

Preşedintele a vorbit atât în germană, cât şi în limba română şi s-a adresat atât vârstnicilor, seniorilor care s-au născut aici, în România, şi au plecat acum mulţi ani în străinătate, cât mai ales tinerilor, copiilor şi nepoţilor lor care s-au născut în Germania şi care au venit în număr foarte mare la această întrunire a saşilor.

Klaus Iohannis: Este pentru mine o mare bucurie să-i salut la această mare întrunire pe toţi cei care, după cum se vede, poartă pe mai departe cu mândrie identitatea, amintirea şi spiritul specific al saşilor transilvăneni. Sunt impresionat de faptul că Piaţa Mare din Sibiu este neîncăpătoare, dar, mai aleş sunt bucuros să văd, alături de seniori, mulţi copii şi tineri.

Manifestarea se desfăşoară sub motto-ul: ‘În lume acasă, cu Transilvania în inimă‘. Este o întâlnire de suflet a saşilor transilvăneni, cea mai mare organizată până acum în România.

Ea va continua cu spectacole foclorice de muzică şi dansuri populare germane aici, în centrul istoric al Sibiului, iar mâine cu o întâlnire în aer liber la Palatul Brukenthal de la Avrig. RRA

De același autor

Related Articles