club_colectiv_raniti_96148700Doi dintre pacienţii răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, care sunt internaţi într-un spital din Olanda, vor fi externaţi înainte de Crăciun.

Jurnalistul Cătălin Grădinariu, unul din cei doi pacienţi: A fost o experienţă extraordinară. Sistemul lor de sănătate este mult diferit de al nostru şi, în principiu, lucrul care m-a marcat cel mai mult pe mine a fost faptul că sunt foarte atenţi la protocoale, iar lucrul ăsta m-a ţinut închis într-o cameră din care n-am avut voie să ies aproape cinci săptămâni, în continuu, iar faptul că n-am putut să iau legătura cu oameni de afară decât doar cu cei din personal, a fost destul de greu pentru mine.

Starea celorlalţi patru pacienţi internaţi în Olanda este în continuare bună. Medicii olandezi sunt mulţumiţi de evoluţia lor. Amintim că, în această dimineaţă, încă o femeie rănită în incendiul de la Colectiv a încetat din viaţă la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, iar numărul total al victimelor tragediei a ajuns la 62. În spitalele din Capitală se mai află internate încă 21 de persoane rănite în incendiu, iar alţi 21 de pacienţi sunt în clinici din străinătate. RADOR