Jandarmii s-au arătat impresionaţi de susţinerea pe care au simţit-o din partea sutelor de mii de români care au ieşit în stradă zilele acestea pentru a protesta faţă de ordonanţa adoptată pe furiş, marţi seara de Guvern prin care sunt modificate Codurile Penale.
După ce la Bucureşti un grup de huligani a stricat miercuri seara atmosfera caldă din Piaţa Victoriei unde peste 150.000 de oameni protestau paşnic, românii din stradă şi-au îndreptat mulţumirile către forţele de ordine. Jandarmii au primit în toată ţara mesaje şi scandări de susţinere, flori şi zâmbete, aşa că au întors, la rândul lor, mulţumirile.

„Am aşteptat 12 ani ca să aud lumea strigând: „Jandarmeria, jos pălăria”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. „Pentru prima dată de când lucrez în Jandarmerie, oamenii strigă de bine la adresa noastră. Mă simt emoţionat şi îmi simt munca apreciată şi înţeleasă”, este declaraţia unui jandarm din Cluj, citată pe reţeaua de socializare.
„Dar el vorbeşte în asentimentul tuturor jandarmilor. Aici nu este vorba de partizanat, ci doar de sentimentul că cei de lângă tine au înţeles ce înseamnă să îţi faci pur şi simplu datoria. Multumim!, este mesajul Jandarmeriei, care este însoţit şi de imagini în care protestatarii strigă la Cluj „Jandarmeria, jos pălăria” sau „cinste lor, cinste lor, cinste lor jandarmilor”. (digi 24)