Bugetul de stat pe acest an este problematic şi riscant, este de părere preşedintele Klaus Iohannis. El a mai spus după discuţia cu premierul şi ministrul de finanţe că veniturile sunt supraevaluate, iar cheltuielile foarte mari.

Klaus Iohannis: „Avem de-a face cu o sumă extraordinar de mare la aşa-numitele credite de angajamenţ de 54 de miliarde, care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori. Împreună cu echipa mea, vom aprofunda analiza acestor două bugete.

Sigur, vom avea în vedere şi punctele de vedere prezentate de prim-ministru şi de ministrul finanţelor, dar în ansamblu trebuie să recunosc că sunt îngrijorat.”

În replică preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că bugetul de stat este echilibrat şi sustenabil. El a apreciat că se tot găsesc motive de întârziere a publicării documentului.

Liviu Dragnea: „Eu cred în sustenabilitatea acestui buget. Acele credite de angajament apasă, într-adevăr, bugetul următorilor ani, dar în sensul stimulării investiţiilor. Bugetul este echilibraţ este sustenabil, s-a ţinut cont de 2% pentru bugetul Apărării, de a nu se depăşi 3% deficitul bugetar. Până la urmă, dacă are temeri preşedintele, ar fi bine să le aibă într-un termen rezonabil, pentru că noi, tot aşa, am vrea ca în acest an România să aibă un buget.”

Preşedintele Klaus Iohannis nu a spus dacă va promulga sau nu legea bugetului de stat. Potrivit Constituţiei, şeful statului are la dispoziţie cel mult 20 de zile de la primirea legii să ia o decizie cu privire la promulgare.

Sursa: romania-actualitati.ro