Raportările din ultima perioadă indică o stabilizare a evoluţiei epidemiei, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, care estimează că peste o săptămână sau două situaţia s-ar putea îmbunătăţi, dar numai dacă se respectă măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că datele la zi privind cazurile de COVID-19 arată că sunt motive pentru un optimism moderat şi a precizat că măsurile luate de autorităţi pentru combaterea răspândirii pandemiei au fost corecte.

Klaus Iohannis: Vedem că nu a crescut numărul de cazuri faţă de zilele anterioare şi cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Putem să spunem deja că măsurile care au fost luate de autorităţi au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate.

Şeful statului a făcut din nou un apel la cetăţeni să respecte cu sfinţenie măsurile de prevenire a transmiterii virusului şi a dat asigurări că peste o săptămână sau două vom putea avea rezultate care arată o îmbunătăţire netă a situaţiei.