Cele trei spitale regionale care vor fi construite din fonduri europene la Cluj, Iaşi şi Craiova au stabilite deja amplasamentele, iar Banca Europeană de Investiţii va întocmi în perioada următoare studiile de vezabilitate. Comisarul european pentru politică regională, Corin Creţu, a precizat că luna aceasta va avea discuţii despre proiect şi cu ministrul sănătăţii.

Corina Creţu: Speranţa mea este ca cel mai târziu la începutul anului 2018 cele trei spitale regionale să înceapă construcţia efectivă astfel încât să poată fi cheltuiţi banii până în anul 2020. Dumneavoastră ştiţi foarte bine că asemenea proiecte de infrastructură nu pot fi construite peste noapte. Deci avem nevoie de cel puţin câţiva ani pentru a realiza aceste spitale la Cluj şi Iaşi şi Craiova.

Pe lângă banii pentru construirea celor trei spitale regionale, mai există fonduri europene pentru modernizarea a încă 280 de unităţi spitaliceşti din România, a mai spus comisarul Corina Creţu. Ea a făcut un nou apel către autorităţile române să atragă fonduri comunitare, mai ales acum când statele cu economii puternice pledează pentru o reducere a ajutorului oferit ţarilor mai puţin dezvoltate.