Investigațiile CE nu afectează operațiunile Transgaz

Investigaţiile Comisiei Europene nu vor afecta capacitatea Transgaz de a-şi efectua operaţiunile la timp şi în condiţii de siguranţă, precizează operatorul român de transport într-un comunicat.

„Compania va întreprinde cu celeritate toate diligenţele necesare pentru clarificări şi pentru mobilizarea eficace a resurselor şi asigurarea datelor, informaţiilor, şi documentelor de care Comisia Europeană va avea nevoie în procesul de investigaţii suplimentare iniţiat”, se arată în comunicat.

Amintim că, joi, Comisia Europeană anunţa că va investiga operatorul român de transport Transgaz, pentru a stabili dacă acesta a împiedicat exportul de gaze naturale din România către alte state membre, contrar normelor comunitare.

Comisia va verifica dacă Transgaz şi-a folosit în mod abuziv poziţia dominantă prin izolarea pieţei de gaze din România şi prin împiedicarea integrării acesteia în reţeaua europeană de gaze.

Ţara noastră este al treilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, după Olanda şi Marea Britanie, şi dispune de rezerve importante mai ales după ce au fost descoperite recent zăcăminte în Marea Neagră.   RRA

De același autor

Related Articles