Întrevederea premierului Grindeanu cu Alteţa Sa Regală, Charles, Prinţul de Wales

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu  Alteţa Sa Regală, Charles, Prinţ de Wales, aflat în vizită oficială în România.
Premierul a reiterat mesajul de condoleanţe şi deplinş solidaritate a Guvernului român cu poporul şi autorităţile britanice, după atentatul comis la Londra, pe 22 martie. Alteţa sa Regală a transmis, de asemenea, gândurile sale bune şi şi-a exprimat speranţa că românca rănită în atac se va recupera cât mai rapid.
Cei doi au discutat despre excelentele relaţii bilaterale dintre România şi Marea Britanie, în special din punct de vedere militar şi politic, dar şi despre o necesară armonizare a poziţiilor şi intereselor celor două ţări în domeniul politicii externe.
Prim-ministrul i-a mulţumit Alteţei Sale Regale pentru contribuţia sa la promovarea patrimoniului cultural şi a bogăţiilor naturale ale României. „Este extrem de preţioasă pentru noi activitatea Fundaţiei pe care, cu multă generozitate, o patronaţi, în domeniul protejării valorilor autentice şi al restaurării unor adevărate bijuterii arhitectonice. Vă mulţumesc pentru că, prin eforturile Alteţei Voastre, nu doar turiştii străini, dar chiar şi noi, românii, am redescoperit zone şi valori autohtone pe care poate altfel le-am fi dat uitării. Centrul Meşteşugăresc de la Viscri, inaugurat chiar de Alteţa Voastră, în 2016, este un exemplu despre cum trebuie păstrate şi promovate tradiţiile unui popor”, a declarat premierul Grindeanu.
„Vizitele mele anuale în ţara dumneavoastră sunt deja o tradiţie a ultimilor 20 de ani. Îmi doresc să explorez şi să cunosc şi alte zone minunate ale României, cum ar fi Delta Dunării sau Maramureşul”, a afirmat Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales.
O altă temă importantă de discuţii a fost situaţia comunităţii de români din Marea Britanie, în majoritate integrată excelent în societate. ASR Prinţul de Wales şi-a exprimat speranţa că cele două ţări vor găsi noi modalităţi de cooperare în domeniul combaterii traficului de persoane, în acest moment existând deja 9 echipe comune de investigatori în domeniu.
Alteţa Sa Regală, Charles, Prinţ de Wales, se află într-o vizită oficială de trei zile în ţara noastră. Este a doua vizită oficială, în România, a Alteţei Sale Regale, din ultimii 20 de ani.

Biroul de presă al Guvernului

De același autor

Related Articles