Întrevedere a Ministrului Ion Marcel Vela cu ambasadorul SUA la Bucureşti

Ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel VELA, s-a întâlnit marţi, 9 iunie 2020, cu Excelenţa Sa domnul Adrian ZUCKERMAN, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Cu ocazia acestei întrevederi, care a avut loc la sediul MAI, cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre România şi SUA în contextul pandemiei cu noul tip de Coronavirus.

În ceea ce priveşte aspectele din planul afacerilor interne, în timpul discuţiilor a fost evidenţiată cooperarea foarte bună dintre autorităţile române şi americane în domeniul securităţii, cu accent pe prevenirea şi combaterea criminalităţii, a migraţiei şi a traficului de persoane.

Totodată, a fost subliniată necesitatea intensificării relaţiilor dintre cele două state în conformitate cu direcţiile principale stabilite prin Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condiţiile în care dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului României.

O temă importantă aflată pe agenda discuţiilor a fost includerea României în Programul Visa Waiver (VWP), ocazie cu care ministrul Ion Marcel Vela a reafirmat determinarea autorităţilor române de a continua eforturile pentru includerea ţării noastre în VWP.

În semn de apreciere, ministrul român i-a oferit Ambasadorului Statelor Unite ale Americii Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

foto mai.gov.ro

De același autor

Related Articles