INSP: 31 cazuri de gripă confirmate în România

Un număr de 59.410 cazuri de infecţii respiratorii – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie, a informat, zilele acestea Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie au fost raportate: 59.410 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 14.8% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (69.699) şi cu 27.7% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (83.347)”, a precizat INSP.

De la începutul sezonului au fost raportate 31 cazuri de gripă confirmate de laborator, din care: 6 cazuri cu virus gripal AH1, 5 cazuri cu virus gripal AH3, 6 cazuri cu virus gripal B, 14 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 1 co-infecţie de virus gripal cu SARS-CoV-2.

Până la data de 3 decembrie au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 971.951 persoane vaccinate antigripal, dintre care 950.407 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat.

Gripa nu este o răceală obişnuită. Debutează de cele mai multe ori brusc, cu febră înaltă, insoţită de frisoane, stare generală extrem de proastă, cefalee, tuse, dureri musculare, simptomatologie care se instalează foarte rapid. Oamenii pot fi protejaţi de gripă şi de formele severe ale acestei infecţii prin vaccinare.

Sursa foto: Pixabay

De același autor

Related Articles