Înfiinţarea unui SRL, mai uşoară de acum

Legea Societăţilor Comerciale a fost modificată, facilitând şi simplificând din punct de vedere birocratic posibilitatea înfiinţării unei firme. După un parcurs lung, fiind nevoie de trecerea lor prin Parlament de două ori, dar şi de o reexaminare din partea Curţii Constituţionale, noile prevederi au fost promulgate şi au apărut în Monitorul Oficial.

Principala modificare adusă Legii Societăţilor pentru simplificarea activităţii firmelor din România, este aceea că o persoană fizică sau juridică poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri, lucru ce până acum nu era posibil.

Totodată a fost eliminată și interdicția de a avea înregistrate în același imobil mai multe societăți decât numărul încăperilor. Până la momentul modificărilor, spre exemplu, într-un apartament cu două camere puteau avea sediul social cel mult două societăți comerciale, această prevedere fiind eliminată.

În plus, de acum nu va mai fi nevoie de avizul din partea asociației de proprietari, necesar în situația stabilirii sediului social într-o locuinţă dintr-un bloc cu mai multe apartamente, de exemplu, ci doar de o declaraţie pe proprie răspundere din partea administratorului care să menţioneze că la sediul social nu se va desfăşura niciun fel de activitate.

Rămâne totuşi obligatoriu documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social al unei firme.

De același autor

Related Articles