Incendiul din #Colectiv va fi reprodus, dar într-un mediu controlat

incendiu_colectiv21 de persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv din Bucureşti mai sunt, încă, internate în spitalele din țară și din străinătate, potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătății.

În București, la Spitalul de Urgență  şi  Spitalul CC Iliescu mai sunt internate 3 victime ale tragediei din data de 30 octombrie 2015, una dintre acestea fiind în stare critică. Din cei 18  răniți aflaţi peste hotare, cei mai mulţi sunt în Belgia.

Austria – 2 persoane internate, în stare stabilă

Belgia  – 8 persoane internate,  în stare stabilă

Olanda – 2 persoane internate, în stare stabilă și o persoană în tratament ambulatoriu

Germania – 2 persoane internate, în stare stabilă, dintre care un cetățean german. Tot în Germania mai există o persoană aflată în tratament ambulatoriu.

Marea Britanie – 3 persoane  internate, in stare stabilă

Israel –  1 persoane  internată, în stare stabilă

Până în prezent au fost externate 78 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară. Un număr de 39 au fost transferate în unități sanitare din străinătate. În urma incendiului din data de 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața  63 de tineri, dintre care 27 au murit în incendiu.

Între timp, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă din Petroşani lucrează la o expertiză, pe care o va preda autorităţilor până la sfârşitul lunii ianuarie. Este vorba despre un experiment tehnic ce urmăreşte să reproducă într-un mediu controlat incendiul respectiv pentru a-i determina cauzele şi modul de propagare.

 

Cele mai citite

Related Articles