Incendiu la Ferma Dacilor. A treia victimă carbonizată, găsită de pompieri

O a treia victimă carbonizată a fost găsită de pompieri în urma incendiului de proporţii care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani.

Potrivit ISU Prahova, este vorba despre un adult.

UPDATE ORA 10.20 Incendiu la Ferma Dacilor/ Obiectivul nu are autorizaţie de securitate la incendiu (ISU Prahova)

Ferma Dacilor, unde a izbucnit, marţi dimineaţă, un incendiu de proporţii, soldat până la acest moment cu trei morţi şi doi răniţi, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o “verificare pe fond”, fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

“La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/ autorizaţiei de securitate la incendiu”, a precizat ISU Prahova.

UPDATE ORA 09.39 Incendiu la Ferma Dacilor/ Încă o victimă carbonizată – găsită de pompieri; e vorba despre un adult

Încă o victimă carbonizată a fost găsită de pompierii care intervin la incendiul izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, fiind vorba despre un adult, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

În continuare sunt căutate şi alte persoane date dispărute, fiind vorba despre încă doi copii şi patru adulţi.

UPDATE ORA 09.39 Incendiu la Ferma Dacilor/ Un minor a fost găsit carbonizat (ISU Prahova)

Trupul carbonizat al unui copil a fost găsit de pompierii care intervin la incendiul izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

În continuare sunt căutate şi alte persoane date dispărute, fiind vorba despre încă doi copii şi cinci adulţi.

“Până la acest moment, două persoane cu arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare au fost asistate medical (conştiente). Totodată, pentru identificarea şi a altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, a anunţat anterior Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele două victime care au fost asistate, cu arsuri minore, au fost transportate la UPU Ploieşti.

UPDATE ORA 08.31 Incendiu la Ferma Dacilor/ Echipe de căutare-salvare, constituite pentru identificarea persoanelor dispărute

Pompierii au constituit echipe de căutare-salvare pentru identificarea persoanelor dispărute în cazul incendiului care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani.

“Până la acest moment, două persoane cu arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare au fost asistate medical (conştiente). Totodată, pentru identificarea şi a altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare – salvare. Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant.

ORA 07.34 Prahova: Incendiu la Ferma Dacilor; a fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie.

La faţa locului au fost mobilizate zece autospeciale de stingere, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, dar şi patru ambulanţe SMURD şi trei de la SAJ, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

“În acest moment, două persoane sunt asistate medical la faţa locului, prezintă arsuri minore la nivelul membrelor superioare”, a precizat sursa citată.

Începând cu ora 6,29 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar în prezent se lucrează pentru lichidarea focului.

Până la acest moment nu au fost comunicate alte date referitoare la persoanele evacuate sau victime.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat, pentru AGERPRES, că este vorba despre o clădire construită din lemn şi este formată din parter şi mansardă.

Nu se ştie nimic despre persoanele aflate la mansardă, a spus prefectul.

Agerpres

Cele mai citite

Related Articles