În România se reia în 2020, campania de vaccinare împotriva HPV, virusul considerat a fi principala cauză a îmbolnăvirilor de cancer de col uterin!

Ministerul Sănătăţii reia la începutul noul an, campania de vaccinare împotriva HPV, virusul considerat a fi principala cauză a îmbolnăvirilor de cancer de col uterin. De data aceasta vaccinarea nu se va mai face în cabinetele şcolare, ci în cele ale medicilor de familie şi numai la solicitarea părinţilor.

Dozele au fost distribuite deja direcţiilor de sănătate publică din ţară.

Aceste doze sunt strict numai cele care au fost comandate. Este un vaccin care a trecut prin toate etapele de verificare, îndeplineşte condiţiile de siguranţă pentru a fi administrat. Produsul pe care îl avem este cu 9 tulpini, acoperă marea majoritate a tulpinilor care sunt considerate oncogene şi având în vedere că morbiditatea în România, prin cancer de col uterin, ne situează pe locuri fruntaşe consider că este o măsură foarte bine-venită de a începe o campanie de vaccinare HPV, bineînţeles care va trebui asociată cu acea campanie de supraveghere prin testări Babeş-Papanicolau.

Virusul HPV se transmite pe cale sexuală, motiv pentru care în aproape 100 de state ale lumii fetele sunt vaccinate în perioada preadolescenţei,

De același autor

Related Articles