În România, romii nu au probleme speciale

romi

În România, romii nu au probleme speciale, spune deputatul Mădălin Voicu, astăzi, de Ziua Internaţională a Romilor.

Amnesty International a publicat un raport din care reiese că statele Uniunii Europene nu-i protejează pe romi suficienţ aceştia fiind din ce în ce mai des victime ale violenţelor în Europa. Organizaţia internaţională recomandă guvernelor să se asigure că poliţiştii nu utilizează disproporţionat forţa în timpul intervenţiilor în taberele de romi, să-i urmărească cu mai multă eficacitate pe cei care comit acte cu caracter rasist şi să întocmească statistici cu privire la violenţele împotriva romilor.

România ar putea câştiga miliarde de euro anual din taxe şi ar putea avea o economie mai productivă dacă ar integra minoritatea romă în societate, arată rezultatele unui studiu al Băncii Mondiale publicat ieri. Asociaţiile pentru drepturile omului au criticat dur autorităţile din România că nu depun suficiente eforturi pentru a îmbunătăţi nivelul de trai şi ocuparea în rândul comunităţii de romi în număr de circa 2, 5 milioane, respectiv 6% din populaţie, relatează şi Reuters.

Pe de altă parte, este o problemă a noastră, a tuturor, şi a UE, în primul rând. Zilele trecute a avut loc la Bruxelles summitul european pentru integrarea romilor în care au fost discutate progresele realizate în acest sens.

Astăzi, de Ziua Internaţională a Romilor, deputatul Mădălin Voicu explică ce probleme există la nivel european, dar şi la nivelul ţării.

Sursa foto: www.evz.ro

Cele mai citite

Related Articles