IGPR: Peste 100 de persoane investigate în cazuri de combatere a criminalităţii organizate – în prima parte a lunii septembrie

În prima jumătate a lunii septembrie, poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate au efectuat 134 de percheziţii domiciliare şi au investigat peste 100 de persoane, informează Poliţia Română.

‘În perioada 1 – 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 32 de acţiuni operative (dintre care 19 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. În cadrul acestora, au fost efectuate 134 de percheziţii domiciliare şi 2 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 102 persoane. Au fost emise 57 de ordonanţe de reţinere şi 49 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de 5 de persoane, a fost luată măsura controlului judiciar’, se arată într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, AGERPRES de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, în urma activităţilor au fost indisponibilizate aproximativ 18,5 kilograme de cannabis, 121 de grame de cocaină, 31 de kilograme de droguri sintetice, 103 grame de alte substanţe cu efect psihoactiv, 13 doze de diverse substanţe cu efect psihoactiv, precum şi 65 de kilograme de substanţă vegetală.

Au fost descoperite şi indisponibilizate 19 grindere, 6 cântare de precizie, 106 comprimate, o cultură de cannabis, 19 plante de cannabis, 4 arme albe, 93 de telefoane mobile, 22 sim-uri, 8 laptopuri, 7 medii de stocare, 70.857 de lei, 18.885 de euro, 400 USD, 384 de lire sterline, precum şi 1.500 de euro, ce prezintă urme de contrafacere’, precizează IGPR.

În cadrul acţiunilor, alături de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi.

Sursa foto:facebook IGPR

De același autor

Related Articles