Guvernul propune modificarea etapelor creşterilor salariale

Guvernul propune modificarea etapelor în care vor creşte salariile bugetarilor faţă de varianta iniţială a proiectului legii salarizării unitare, scrie Radio România Actualități

Din cauza amendamentelor făcute în Senat s-a ajuns la depăşirea bugetului, iar medicii şi profesorii ar urma să primească creşterile salariale promise cu două luni mai târziu, a anuntat astăzi ministrul muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a explicat la Antena 3 că ultimele discuţii din Executiv au întârziat începerea dezbaterilor documentului în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor:

„De la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut de 25%. De la 1 martie, încă 20% pentru profesori, care, adăugat la creşterea de 25% înseamnă de fapt o creştere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii şi asistentele au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie. Ar fi trebuit să intrăm de la 1 ianuarie, dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat la Senat şi la Camera Deputaţilor. Deci toate acestea, calculate pe impact faţă de varianta iniţială a legii, ne-au dus la situaţia în care să se mai amâne până la 1 martie creşteri la Educaţie şi la Sănătate.”

Comisia pentru muncă ar urma să facă ultimele ajustări la actul normativ, înainte ca proiectul să intre astăzi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

foto: RRA

1 COMENTARIU

Comments are closed.