Guvernul intenționează să prelungească valabilitatea voucherelor de energie

Guvernul intenționează să prelungească prin ordonanță de urgență valabilitatea voucherelor de energie până în primăvara anului viitor.

Guvernul intenționează să prelungească prin ordonanță de urgență valabilitatea voucherelor de energie până în primăvara anului viitor. Astfel, banii din ajutorul de încălzire dați în 2023 – două tranșe de câte 700 lei și necheltuiți de beneficiari până la sfârșitul anului – vor putea fi folosiți și în iarna aceasta pentru plata facturilor. Sunt aproximativ două milioane de familii care au primit vouchere pentru energie. Tot în ședința de joi, executivul ar urma să adopte o ordonanță de urgență care urmărește reducerea numărului de copii separați de familie.

”Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a elaborat proiectul unei ordonanțe de urgență care asigură respectarea angajamentelor asumate de România prin PNRR, care se referă la prevenirea separării copiilor de familie și sprijinirea familiilor vulnerabile. În primul rând, se urmărește reducerea numărului de copii care sunt separați de familie și care intră în sistemul de protecție specială.

Și Ministerul Fondurilor Europene a repus pe masa guvernului un proiect de ordonanță de urgență care prevede, printre altele, extinderea până la data de 31 martie anul viitor a valabilității voucherelor care sunt acordate persoanelor vulnerabile pentru plata energiei. Prin acest act normativ se stabilesc condițiile necesare pentru creșterea gradului de utilizare a fondurilor europene prin care se decontează acest tip de cheltuieli.

În primă lectură, miniștrii vor analiza și alte două proiecte de ordonanțe de urgență pentru înființarea unui hub financiar la Ministerul de Finanțe. Prin alte hotărâri, guvernul va suplimenta bugetele Ministerelor Transporturilor, Agriculturii, Lucrărilor Publice și Administrației, precum și pe cel al Culturii.”

Rador

Foto gov.ro

De același autor

Related Articles