Guvernul dă astăzi o nouă ordonanță de urgență. Pacienții cu SARS CoV-2, asimptomatici și fără comorbidităţi vor fi tratați acasă de medicii de familie!

Guvernul dă astăzi o nouă ordonanță de urgență pentru ca pacienții care suferă de COVID-19, fără comorbidităţi și asimptomatici să fie tratați acasă de medicii de familie!

La ora actuală, numărul mare de cazuri de SARS CoV-2 pune presiune pe spitale în condițiile în care în ultimele 24 de ore au fost confirmate în România aproape 5000 de cazuri noi. Prin noua hotărâre, persoanele pozitive vor fi monitorizate de medicii de familie, a doua oară vor fi urmărite și de către organele legii, polițiști, jandarmi și polițiști locali pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, ne-a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Prin noua ordonață de urgență se aduc modificările legii 136 prin care pacienții simptomatici sau oligosimptomatici fără comorbidități, vor fi tratați acasă. Avem aici incluse și contracte suplimentare pe care medicii le pot semna cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Un medic de familie primește 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat la domiciliu, în plus medicii de familie pot participa prin contract de prestări servicii la Direcțiile de Sănătate Publică pentru recoltări și pentru anchete epidemiologice, prin prestări de servicii de până la 8 ore pe zi.

De monitorizarea celor care sunt la domiciliu se vor ocupa și angajații MAI. Acești pacienți vor fi programați și transportați pentru evaluari paraclinice în spitalele care sunt suport COVID-19„, ne-a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, a mai precizat că deocamdată nu se impun măsuri suplimentare în ceea ce priveşte incidenţa COVID-19 şi că fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă  va lua măsuri în funcţie de rata îmbolnăvirilor la nivel local.

Revenim cu detalii!

De același autor

Related Articles