Guvernul a prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile!

Guvernul a prelungit în seara zilei de joi, 12 noiembrie 2020 starea de alertă, fără a introduce însă noi măsuri restrictive față de cele în vigoare în prezent. De asemenea, Executivul anunță că în perioada următoare urmează să crească numărul de paturi la Terapie Intensivă în spitalele din Cluj, Timişoara şi Bucureşti. Sunt discuţii inclusiv cu un spital privat.

Premierul a anunţat joi că Guvernul nu introduce măsuri de restricţie suplimentare în hotărârea prin care starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, adăugând că, în prezent, autorităţile au la dispoziţie „instrumentele” pentru a opri creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Starea de alertă a fost introdusă în România de la 15 mai 2020, când a înlocuit starea de urgență. 

Ultima decizie pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost aprobată pe 14 octombrie, iar joi, în şedinţa de guvern, a fost adoptată o nouă hotărâre în acest sens.

Starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a afirmat prim-ministrul Victor Orban după ce a participat în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea „Ora prim-ministrului”.

Sursa foto: capital.ro

Cele mai citite

Related Articles