Grecia și Irlanda trec din zona galbenă în zona roșie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat la SARS-CoV-2. 40 de state se află în zona roşie, printre care se numără Grecia, dar şi Irlanda, Monaco, Maldive şi Bahamas.

Pe lista galbenă au intrat Franţa, Belgia şi SUA. Pentru zona roşie se impune carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepţie fac:

-persoanele vaccinate anti-COVID cu schema completă de cel puţin 10 zile,

-cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile,

-copiii până la vârsta de 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Noile restricţii intră în vigoare de astazi, 1 august!

Grecia și Irlanda trec din zona galbenă în zona roșie, începând de astăzi alături de Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale SUA, potrivit sursei citate.Rata de incidență a crescut în Grecia, în doar o săptămână, de la 2,9 la 3,46. Toate țările care depășesc pragul de 3/1000 intră pe lista roșie în România.

De asemenea, Franța, Belgia, Israel, SUA, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen trec din zona verde în cea galbenă în urma creșterii incidenței, iar Suriname și Insulele Feroe din cea roșie în cea galbenă, în urma scăderii incidenței.În schimb, în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay, conform autorităţilor.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De același autor

Related Articles