Generalul deşertului, Nicolae-Ionel Ciucă şef al Statului Major General

Nicolae-Ionel Ciucă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea general-locotenentului cu trei stele, Nicolae-Ionel Ciucă în funcţia de şef al Statului Major General al Armatei Române, începând cu data de 1 ianuarie 2015, informează Administraţia Prezidenţială. Instalarea oficială în funcţie va avea loc luni, 5 ianuarie 2015.
Mandatul actualului şef al Statului Major, generalul Ştefan Dănilă, se încheie pe data de 1 ianuarie 2015.
Nicolae-Ionel Ciucă face parte din grupul generalilor deşertului. El a fost comandantul primului batalion dislocat în Afghanistan, în vara anului 2002, când se afla la comanda Batalionului Scorpionii Roşii.
Nicolae Ciucă s-a născut la 7 februarie 1967, în localitate Pleniţa, judeţul Dolj. Ca ofiţer a participat la misiuni specifice în Angola, Kosovo, Bosnia, Afghanistan şi Iraq. El a comandat celebrul Batalion “Scorpionii Roşii”, devenind o legendă a Armatei României.
Pentru rezultatele obţinute de-a lungul carierei a fost distins cu: Ordinul Naţional “Pentru Merit”, în Grad de Ofiţer, Ordinul Naţional “Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României şi Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre.

(Mario H. Balint)

De același autor

Related Articles