Furtuna din vest: ANRE va amenda distribuitorii de energie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va amenda companiile de distribuţie din grupurile Electrica şi Enel cu până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă unde mai sunt consumatori nealimentaţi, în urma furtunii de duminică, a declaraţ miercuri, pentru Agerpres, preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ.

”Am demarat la Enel şi Electrica o acţiune de verificare, să vedem dacă au respectat prevederile legale, potrivit cărora trebuie să alimenteze toţi consumatorii din mediul urban în 48 de ore, iar pe cei din mediul rural în cel mult 72 de ore de la producerea evenimentului, în cazul unei furtuni deosebite, cum a fost cea de duminică. Acolo unde nu s-a respectat această prevedere, vom aplica o amendă de până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă care nu este alimentată”, a spus Havrileţ.

Miercuri, la ora 12:00, în cazul E-Distribuţie Banaţ din grupul Enel, mai erau circa 8.500 de consumatori nealimentaţi, din cei peste 225.000 care au avut de suferit în urma furtunii de duminică. În Caraș Severin, toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică, a declarat prefectul Matei Lupu.

În total, la nivelul ţării, circa 500.000 de consumatori de energie au fost afectaţi de furtuna de duminică, potrivit Ministerului Energiei.

Valentina Adam

Cele mai citite

Related Articles