[FOTO-VIDEO] Accident mortal pe DN17 : două persoane au decedat, iar alta este în stare foarte gravă

820

Un grav accident s-a petrecut joi dimineaţă pe DN17, pe raza localităţii Podirei. Şoferul unei autoutilitare a intrat într-o depăşire riscantă, nu s-a mai putut redresa şi a lovit un cap de podeţ. Două persoane au murit, iar şoferul este în stare foarte gravă.

Accidentul s-a produs în această dimineaţă, în jurul orei 05:30, pe DN17, pe raza localităţii Podirei. În accident a fost implicat un singur autoturism, o autoutilitară, care se îndrepta spre oraşul Beclean. Şoferul autoutilitarei, un tânăr de 23 de ani, a efectuat o depăşire riscantă, nu s-a mai putut redresa, iar microbuzul a ajuns în şanţ, unde a lovit un podeţ. „La 5:09, pe DN17, pe direcţia Podirei-Şieu-Sfântu, un conducător al unui autoturism, în urma unei depăşiri, potrivit primelor declaraţii ale unor martori, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-un cap de pod. Din accident au rezultat trei victime. În continuare efectuăm cercetări”, a declarat inspector principal Nemeş Doru. Autoutilitara aparţinea unei firme de construcţii şi venea de la Bacău. În autoutilitară se aflau trei bărbaţi, şoferul de 23 de ani din Nimigea şi doi bărbaţi de 30 de ani din Beclean şi Breaza.

Pompierii ajunşi la faţa locului i-au găsit pe bărbaţi încarceraţi între fiarele contorsionate ale autoturismului. Odată scoşi din autoutilitară, cei doi au fost predaţi echipajelor medicale, care au început manevrele de resuscitare, bărbaţii fiind în stop cardio-respirator. Şi şoferul a fost găsit în stare foarte gravă. „În urma impactului extrem de violent, toţi cei trei ocupanţi ai autoutilitarei au rămas încarceraţi, echipajele de intervenţie fiind nevoite să îndepărteze portierele, plafonul, precum şi alte elemente de caroserie pentru a extrage cele trei victime dintre fiarele contorsionate. Intervenţia a avut un grad de dificultate ridicat din cauza faptului că, în urma impactului, autoutilitara a fost distrusă în proporţie de 90 %”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Rus.

În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate aproape o oră, cei doi bărbaţi nu au putut fi salvaţi. Echipajele medicale au reuşit să-l salveze pe şofer, solicitând un elicopter SMURD, care să-l transporte le o clinică de specialitate din Târgu Mureş. „Am fost solicitaţi la un accident rutier cu trei victime încarcerate. La sosire, o persoană era în stop cardio-respirator, o persoană inconştientă, iar a treia era conştientă. Pe durata descarcerării a intrat şi al doilea pacient în stop cardio-respirator. În urma manevrelor de resuscitare nu s-a putut obţine îmbunătăţirea stării şi au fost declaraţi decedaţi. A treia persoană prezenta un traumatism cranian, toraco-abdominal şi la nivelul membrelor inferioare”, a declarat medicul Cristian Petruţiu.

Circulaţia în zona a fost blocată mai bine de două ore, momentan poliţiştii direcţionându-i pe şoferi pe rute alternative.

Sursa: adevarul.ro