[FOTO] O persoană din Tulcea s-a prezentat la RAR pentru a omologa un autoturism „tunat” cu suporturi pentru poliţe şi cornier

Un tulcean s-a prezentat la Registrul Auto Român pentru a omologa caroseria modificată a unui autoturism, „tunat” cu ajutorul unor bucăţi de cornier, suporturi pentru poliţe cumpărate din magazine de bricolaj, toate montate pe caroserie cu ajutorul unor şuruburi.

Oficialii RAR cataloghează gestul drept „multă inconştienţă” şi anunţă că astfel de elemente de caroserie confecţionate artizanal pot fi un pericol pentru siguranţa traficului şi a pietonilor şi nici nu pot îmbunătăţi performanţele vehiculului.

Ştim că deja vă zboară gândul la weekend şi, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie. Materiale necesare pentru confecţionare: burghiu pentru metal, cornier metalic şi colţare pentru poliţe din magazinele de bricolaj, improvizaţii, câteva şuruburi cu piuliţă şi multă inconştienţă”, este mesajul transmis vineri de către oficialii RAR pe Facebook.

Aceştia subliniază că „dincolo de aspectul maşinii, vă rugăm să conştientizaţi că astfel de elemente de caroserie confecţionate artizanal pot fi un pericol pentru siguranţa traficului şi a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăţi performanţele vehiculului” şi amintesc că asemenea modificări sunt pasibile de sancţiuni.  

Un astfel de element nu îndeplineşte, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor şi nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noştri au decis că această improvizaţie nu întruneşte condiţiile care stau la baza omologării”, mai transmite RAR.

Foto RAR

De același autor

Related Articles