[FOTO] Dacia „Mioveni” la 15 ani de la privatizare

dacia1

Marţi se împlinesc 15 ani de la privatizarea Uzinei româneşti de autoturisme „Dacia” de la Mioveni, Argeş ​cu firma franceză Renault.

În aceşti ani ​compania Renault a făcut investiții de 2,3 miliarde de euro.

Acum, la Dacia lucrează 17.000 de oameni direct în producţie, iar alte 300.000 de locuri de muncă sunt create în industria orizontală, ​salariaţi care lucrează ​tot pentru uzinele Dacia.

​A​nul acesta Renault România aniversează 10 ani de la lansarea Logan şi 15 ani de activitate, iar Centrul de la Titu împlineşte 4 ani de la înfiinţare.

Marţi seară la Centrul din Dâmboviţa va avea loc un eveniment aniversar la care şi-a anunţat participarea şi Preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu.​

În 2013, România a avut cea mai mare creștere economică din Europa, iar Dacia-Renault, singurul constructor auto complet din România, a fost pilonul principal al acestei creşteri economice, cu 4,48 de miliarde de euro în 2013, asigurând 3% din PIB-ul României.

În primăvară, Preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România a declarat că Dacia şi Ford, cei doi producători de automobile interni au exportat anul trecut 294 000 de mii de unităţi ceea ce reprezintă 24 % din totalul exporturilor naţionale.

În privinţa uzinei Ford de la Craiova, Constantin Stroe a subliniat că este nevoie de completarea gamei actuale de automobile pentru ca vânzările să fie ceva mai bune pe piaţa internă

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles