Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu rămâne fără imunitate parlamentară

Plenul Camerei Deputatilor a aprobaţ marţi, 28 iunie solicitarea DNA de ridicare a imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii.

Dintre cei 278 de parlamentari prezenti, 251 au votat pentru, 25 împotriva, iar două voturi au fost nule.În 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu. Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite şi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuveniţ se precizează în scrisoare.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Cele mai citite

Related Articles