Firea: 350 de femei au fost hărţuite anul trecut acasă sau la serviciu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat că 350 de femei au fost hărţuite anul trecut acasă sau la serviciu şi a precizat că trebuie stopatăa această hărţuire şi violenţă la serviciu, iar în acest sens susţine ratificarea unei convenţii internaţionale pentru eliminarea unor astfel de situaţii din lumea muncii, conform News.ro.

Firea a afirmat, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că sunt multe femei care îndură astfel de abuzuri, dar nu spun nimic pentru că le este frică.

 “350 de femei au fost hărţuite anul trecut acasă sau la serviciu. Sunt doar femeile care nu au mai tăcut şi au cerut ajutor autorităţilor. Dar sunt multe femei care îndură astfel de abuzuri şi nu spun nimic de frică sau din neîncredere. Trebuie să spunem stop hărţuirii şi violenţei la locul de muncă! Susţin necesitatea semnării şi ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenţiei nr. 190 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru eliminarea discriminării şi hărţuirii din lumea muncii şi a Recomandării nr. 206. Am discutat toate aceste aspecte cu liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, încă din luna ianuarie. Colegii mei, specialişti din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse sunt pregătiţi să se implice în elaborarea proiectului de Lege privind ratificarea Convenţiei, după semnarea acesteia”, a transmis ministrul Familiei.

Gabriela  Firea a precizat că pentru eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă este necesară îmbunătăţirea cadrului legislativ.

 “Consider că indiferent de domeniul în care lucrăm, de poziţia pe care o ocupăm, avem dreptul la un loc de muncă sigur şi sănătos! Nu doar abuzul fizic şi verbal este intolerabil, ci şi riscurile psihosociale şi practicile de muncă abuzive.  Consolidarea cadrului legislativ şi implementarea legislaţiei sunt fundamentale pentru eliminarea violenţei şi a hărţuirii la locul de muncă.  Aceste probleme afectează toţi lucrătorii, atât din mediul privat, cât şi public, femei sau bărbaţi, indiferent de existenţa unui contract de muncă sau de tipul acestuia, atât în interiorul cât şi în afara locului fizic în care munca este prestată”, a mai afirmat Gabriela Firea.

De același autor

Related Articles