eurovision

Finala EUROVISION 2015 poate fi urmărită în direct de telespectatorii români, de la ora 22.00, la postul public de televiziune.

Televiziunea Română informează că personalităţi din diferite domenii din România şi-au unit forţele în ziua finalei Eurovision 2015, pentru a-i susţine pe membrii trupei Voltaj. Gheorghe Hagi, 3Sud-Est, Cezar Ouatu, Deepcentral, Randi, George Zafiu şi Vlad Petreanu se numără printre cei care îşi îndeamnă prietenii şi admiratorii din străinătate să voteze pentru Voltaj.

Publicul din toate cele 40 de ţări participante la Eurovision (cu excepţia României) poate vota pentru Voltaj de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiţie pe poziţia 20, după Letonia şi înainte de Spania.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări la EUROVISION 2015 este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

România va fi a şasea ţară care va anunţa punctajele cumulate – acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, acestea urmând să fie dezvăluite de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Sursa: digi24.ro