Evaluarea Naţională – Rezultatele finale, după contestaţii, afişate sâmbătă

Rezultatele finale la Evaluarea Nationala din acest an, dupa rezolvarea contestatiilor, sunt afisate sâmbata, conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

MEC a informat deja ca, dupa afisarea primelor rezultate la Evaluarea Nationala, au fost depuse 15.275 de contestatii.

Din totalul celor 15.275 de contestatii, la proba scrisa de Limba si literatura româna au fost depuse 9.030, la Matematica – 5.991, iar la proba de Limba si literatura materna – 254 de contestatii.

„15.275 de contestatii au fost depuse dupa afisarea primelor rezultate obtinute de candidatii prezenti la probele din sesiunea curenta a Evaluarii Nationale a elevilor de clasa a VIII-a. Numarul contestatiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestatii, iar în 2018 – 23.761”, preciza MEC.

Solutionarea lucrarilor contestate a avut loc pâna vineri, rezultatele finale urmând a fi facute publice sâmbata.

Pentru prima oara, Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat rezultatele elevilor obtinute în urma sustinerii examenelor nationale cu anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului.

Evaluarea Nationala a fost sustinuta în acest an, pentru prima oara, în conditii speciale, tinând cont de masurile impuse de pandemia de coronavirus.

Absolventii de gimnaziu care la Evaluarea Nationala au avut temperatura peste maximul admiº au fost în izolare ori carantina din cauza epidemiei de COVID-19, precum si cei care nu au venit din alte motive medicale pot participa, saptamâna viitoare, la sesiunea speciala a examenului.

Luni, ei vor sustine proba de Limba si literatura româna, iar marti – pe cea la Matematica.

Media generala obtinuta în cadrul Evaluarii Nationale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Completarea optiunilor în fisele de înscriere de catre absolventii clasei a VIII-a este programata în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizata va avea loc în data de 10 iulie.

Sursa: agerpres.ro

De același autor

Related Articles