Eurovision 2015. România s-a calificat în finala Eurovision

voltajTrupa Voltaj a ajuns în marea finală Eurovision 2015. România a intrat în prima semifinală Eurovision de la Viena, cu numărul de concurs 15, potrivit eurovision.tv.
Din cele 16 ţări care s-au luptat în această seară pentru un loc în marea finală Eurovision 2015, numai 10 au fost norocoase. În prima semifinală, ordinea de intrare a ţărilor participante a fost următoarea: Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România, Georgia.
S-au calificat în finală: Albania, Armenia, Rusia, România, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia.
Pentru semifinala a doua, care are loc pe 21 mai, ordinea de intrare în concurs este: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Republica Ceha, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elvetia, Cipru, Slovenia, Polonia.
Pentru prima dată de la debutul său în 1956, fanii din lumea întreagă vor putea să urmărească concursul Eurovision în direcţ în streaming, pe canalul YouTube dedicat acestei competiţii muzicale.
Evenimentul marchează cea de-a 60-a aniversare a concursului, care, potrivit organizatorilor săi, reprezintă cel mai vizionat eveniment non-sportiv din lume, cu audienţe care au variat la cele mai recente ediţii între 100 milioane şi 600 milioane de telespectatori.

Foto: life.hotnews.ro

De același autor

Related Articles