Este aşteptat un nou val de refugiați

Un nou val de refugiați este așteptat astăzi prin toate vămile de la granița cu Ucraina sau Republica Moldova.

Vama Siret este deja blocată de fluxul mare de ucraineni care intră în țară și se așteaptă ca și punctul de trecere al frontierei de la Halmeu să se aglomereze.

Sunt mulţi refugiați care se-au oprit temporar în orașul ucrainean Beregovo, dar deja posibilitățile de cazare și hrană ale localității sunt depășite, a explicat pentru Radio România Actualități președinta Crucii Roșii din Satu Mare, Rodica Bălan, care ține legătura cu responsabilii locale Crucii Roșii din Ucraina.

Rodica Bălan: Este sufocant de multă lumea în Beregovo, hotelurile sunt arhipline, nu mai există alimente, nu mai au medicamente, cozile sunt interminabile, nu se știe cât o să reziste. Probabil că la un moment dat o să vină refugiații care chiar nu au unde să meargă. Problema cea mai mare va fi dacă chiar se va bombarda undeva în zona Beregovo, atunci o să ne așteptăm la un exod. Toţi cei care au posibilitatea să cazeze persoane, îi rugăm frumos, la orice oră doriţi dvs, să ne comunicaţi, unde aveți câte locuri de cazare aveți. Noi în momentul în care o să știm că cineva va avea nevoie, o să-l luăm și o să-l direcţionăm la dumneavoastră.

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles