Elevii vor putea circula cu transportul public în baza carnetului de elev, începând cu anul şcolar viitor, au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa, după întâlnirea de lucru de luni, de la Ministerul Educaţiei.

Andrei Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa: „Am primit asigurări că, indiferent care vor fi tarifele stabilite, elevilor nu li se va deconta mai puţin decât valorează abonamentul.

Va fi emisă într-adevăr o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii Educaţiei, iar, începând de la 1 septembrie, am primit asigurări de la ministrul educaţiei că elevii vor circula gratuit doar cu carnetul de elev.

Acum ne punem câteva întrebări la care sperăm să răspundă săptămâna viitoare, când ne vom întâlni la Ministerul Educaţiei: dacă este vorba ca toţi elevii să fie transportaţi gratuit sau doar elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi în ce mod, din punct de vedere legislativ, vom efectua acest lucru.”

Şi consilierul ministrului educaţiei, Radu Pietrariu, a subliniat necesitatea ca elevii să facă gratuit naveta.

În localităţile unde nu există în prezent transport urmează să se discute cu fiecare operator privat în parte.

Radu Pietrariu: „Preocuparea doamnei ministru este ca elevii să poate face naveta în mod gratuit doar pe baza carnetului de elev, lucru pe care îl avem în vedere începând cu anul şcolar 2020-2021.

Momentan, situaţia decontării abonamentelor şi a altor documente justificative este neclară, de aceea este necesară emiterea acestei ordonanţe de guvern. Trebuie să găsim soluţiile adecvate împreună cu operatorii care sunt privaţi.”

Sursa- RRA