Guvernul intenţionează să le acorde elevilor vouchere de 10 lei pentru fiecare zi de şcoală cu prezenţă integrală.

Măsura este prezentată pe pagina de internet a Partidului Social Democrat ca fiind una dintre priorităţile guvernării pentru semestrul al doilea din acest an. Voucherele ar urma să fie acordate din toamnă elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul şcolar 2020-2021 şi celor din învăţământul gimnazial. Liberalii au reacţionat imediat, dezabrobând propunerea pe care deputatul Florica Cherecheş o consideră doar o măsură populistă, care nu rezolvă problema abandonului şcolar.

Ea a amintit că şcolarizarea este oricum plătită integral de stat, iar premierea elevilor doar pentru prezenţă este, cităm, o absurditate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI 

1 COMENTARIU

  1. Ce spune’ti voi acolo ?????? Cum sa nu rezolve problema ? Aiaiai pai mai chiuleam si eu de la ore cand eram tanar dar daca primeam pe zi 10 lei OHOOOO ! Faceam pe luna aprox 240 lei ! PE VREMEA MEA !!!! Mergeam prin frig pana la scoala, stateam la ore si pana in ziua de azi am terminat si studile superioare, in schimb nu am „job” pe domeniu, macar daca generam niste bani in timpul educatiei !
    Asta este ceva de genul „Im gonna pay you 10 lei to attend school”
    Macar daca eram rasplatit pentru buna mea prezenta.

Comments are closed.