Doza patru de vaccin împotriva COVID-19, din 16 mai și în România

Administrarea dozei a 4-a de vaccin anti COVID cu Pfizer a fost aprobată şi în România. Ministerul Sănătăţii anunţă că doza a 4-a de vaccin va putea fi efectuată de luni, 16 mai, la cerere şi în cabinetele de medicină de familie. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele cu vârsta peste 18 ani care au fost imunizate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARM mesager.

Imunizarea se poate efectua la minimum 4 luni după cea de a 3-a doză. Se recomandă doza a 4-a de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generat din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru reducerea semnificativă a cazurilor severe de boală și deceselor din cauza COVID-19. Toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, în interes individual și al sănătății publice.

Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare împotriva COVID-19 să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur.

De același autor

Related Articles