Doliu în politica românească: Un fost ministru a încetat din viață!

Hildegard Puwak a murit la vârsta de 68 de ani.

Hildegard Puwak a fost ministru al Integrării Europene. Anunţul a fost făcut de o consilieră a lui Adrian Năstase.

Hildegard-Carola Puwak (n. 16 septembrie 1949 la Reşiţa) este un fost deputat român în legislatura 1996-2000 și legislatura 2000-2004 ales în județul Timiș pe listele partidului PDSR.

În perioada 1971-1992, Hildegard-Carola Puwak a fost cercetător științific la Institul de Economie Națională.

Între 2000-2003, a fost Ministrul Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase.

În legislatura 1996-2000, Hildegard Puwak a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Federală Germania și Republica Islamică Pakistan şi în legislatura 2000-2004, aceasta a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Federală Germania și Republica Polonă.

Adrian Năstase a transmis un mesaj de condoleanțe pe blogul său.

A murit Hildegard Puwak. Rolul ei in ceea ce priveste integrarea Romaniei in Uniunea Europeana nu va putea fi niciodata indeajuns subliniat. Nu cred ca am mai intalnit pe cineva atat de ordonat, de disciplinat, de corect in relatia cu colegii. Am lucrat impreuna si in opozitie si la guvern. Documentele pregatite, solutiile avansate erau impecabile. Tocmai valoarea ei a transformat-o in tinta politica. A fost atacata murdar, familia ei a patimit. Din pacate. Dupa 2004, a suferit, nemeritat, calvarul „anti-coruptiei”. Un destin frânt, un om competent mai putin in angrenajul economiei romanesti„, a scris Năstase.

sursa: dcnews.ro

Foto: realitatea.net

De același autor

Related Articles