Doi turişti au dispărut în Munții Făgăraș

Doi turişti care au ales să urce în Masivul Făgăraş, deşi existau avertismente de la Salvamont în ceea ce priveşte riscul de avalanşă şi strat de zăpadă instabil, sunt daţi acum dispăruţi şi căutaţi de patru zile.

Primii care au intervenit au fost salvamontiştii din Argeş, dar pentru că în zonă zăpada este mult prea mare au cerut ajutorul colegilor de la Braşov care au putea ajunge mai uşor în zona unde se bănuieşte că s-au pierdut turiştii.

Cei doi bărbaţi sunt fraţi şi sunt originari din Harghita. Au pornit spre vârful Moldoveanu în zona Fereastra Mare, creasta Viştea. Căutări se fac acum şi în zona Valea Rea din Masivul Făgăraş. Maşina turiştilor a fost găsită ieri în zona Sâmbăta de Sus. Cei doi au fost daţi dispăruţi de familie care a nu a mai putut lua legătura cu ei.

Potrivit jandarmilor montani, aceştia fac acum căutări alături de salvamontiştii din Argeş şi Braşov. Şansele ca turiştii să fie găsiţi sunt mai mari în partea Braşovului, deoarece pe partea cu Argeşul zăpada atinge 1 metru. Este o operaţiune dificilă deoarece în masivul Făgăraş există risc de avalanşă de gradul II.

sursa info : adevarul.ro

sursa foto: bucurestifm.ro

Cele mai citite

Related Articles