„DiscoverEU” – Start la înscrieri pentru tinerii de 18 ani care vor să călătorească gratuit în Europa

S-a deschis o nouă rundă de înscrieri pentru programul „DiscoverEU” prin care tinerii în vârstă de 18 ani din România și din toată Uniunea Europeană pot beneficia de călătorii gratuite cu trenul în Europa.

Această rundă de înscrieri este dedicată tinerilor născuți între 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006. Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 iulie 2024 și 31 septembrie 2025. Vă puteți înscrie până pe 30 aprilie 2023, ora 13.00!

Siegfried Muresan, europarlamentar PNL:

„Am inclus Programul „DiscoverEU” în premieră în Bugetul Uniunii Europene în anul 2018 pentru că voiam ca tinerii europeni, inclusiv tinerii din România, să aibă șansa de a descoperi cultura și istoria continentului nostru și să aibă o experiență europeană. Mă bucur că acest program are din ce în ce mai mult succes și că, în 5 ani, peste 280.000 de tineri din toată Europa, dintre care 11.550 de tineri din România, au beneficiat deja de călătorii și experiențe deosebite prin „DiscoverEU”

Ce este DiscoverEU?

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care vă oferă ocazia de a explora diversitatea Europei, de a afla mai multe despre patrimoniul său cultural și istoria sa și de a cunoaște oameni de pe întregul continent.  

Veți beneficia de un permis de călătorie și vă veți deplasa în principal cu trenul. Pentru cei care locuiesc pe o insulă sau într-o zonă îndepărtată, se aplică norme specifice.

Cei care vor fi selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va oferi posibilitatea de a beneficia de reduceri pentru vizitele culturale, activitățile de învățare și sportive, transportul local, cazare și masă.

Care sunt regulile de participare?

Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 iulie 2005 (inclusiv) și 30 iunie 2006 (inclusiv)
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
  • să fii cetățean sau rezident* într-una din următoarele țări:
    • unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau      
    • una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia. 

Cele mai citite

Related Articles