Directorul Teatrului German din Timișoara, secretar de stat în Ministerul Culturii

Directorul Teatrului German de Stat Timişoara, Lucian Vărşăndan, a fost numit de prim-ministrul Dacian Cioloş secretar de stat la Ministerul Culturii, la propunerea noului ministru, Corina Ioana Şuteu, decizia fiind publicată aseară în Monitorul Oficial.

Lucian Vărşăndan a studiat germanistica, anglistica şi dreptul, a fost redactor la cotidianul „Allgemeine Deutsche Zeitung”, apoi a devenit secretar literar şi şef al serviciului de secretariat artistic al teatrului german timişorean. Din anul 2007 a preluat conducerea acestuia şi a avut o contribuţie majoră la ridicarea prestigiului instituţiei, prin repertoriul teatrului, colectivul de actori, regizorii cu care a lucrat, festivalurile şi turneele la care a participat. În acest interval a fost consultat, de mai multe ori, în vederea elaborării unor propuneri legislative în domeniul culturii, mai ales cele referitoare la teatre.

Lucian Vărşăndan a declarat pentru PRESSALERT.ro că, în principal, se va ocupa de instituţiile publice de spectacole, dar abia în cursul săptămânii viitoare ministrul culturii îi va delega atribuţii concrete. El a mărturisit că, deşi e vorba de o perioadă scurtă în care va ocupa această funcţie, mai exact până la alegerile parlamentare din toamnă, are în vedere mai multe proiecte dar rămâne de văzut dacă acestea vor fi cuprinse în atribuţiile pe care i le va delega ministrul. „Presupun că nominalizarea mea se datorează experienţei practice şi formaţiei juridice pe care o am” spune, deocamdată, noul secretar de stat.

Pe perioada exercitării funcţiei de secretar de stat, contractul de management al lui Lucian Vărşăndan va fi suspendat, urmând ca primarul Timişoarei să numească un manager interimar.

Sursa: pressalert.ro

De același autor

Related Articles